Вчора, 18:00 Україна

В УПІ-АГРО розповіли про хід жнив та посівної озимих культур

В «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО» розпочали посів озимих культур. Висіяно 5,7 тис. га ріпаку та 655 га жита озимого на зелений корм для потреб тваринництва, повідомила пресслужба компанії.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

У компанії «Поділля», що входить до агрохолдингу, збір врожаю розпочали із соняшнику, який наразі зібрано повністю. Також зібрано сою на 22% площ та кукурудзу на 42% площ. Незабаром розпочнеться копання цукрового буряку.

В «Зорі Поділля» розпочали збиральну кампанію з ранньої сої, а потім масово зайшли в збирання соняшника. Станом на середину вересня зібрано 76% соняшнику, 39% сої та почалося збирання кукурудзи. Також з 10 вересня на теренах діяльності компанії розпочалася копка цукрового буряку.

«Сезон-2024 був сухим та спекотним, що призвело до передчасного висихання та дозрівання культур. Тому, у порівнянні із попередніми роками, було прийнято рішення розпочати збір урожаю раніше. Така стратегія поширюється на всі культури, окрім цукрового буряку, старт копання якого навпаки відтерміновано в очікуванні продуктивних опадів, що допоможуть розм’якшити пересохлий та твердий ґрунт для якісного збирання з меншими втратами та меншим навантаженням на бурякозбиральні комбайни», — розповів Євген Москальов, директор департаменту «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО» з агровиробництва.

Читайте також: Аграрії встигнуть посіяти озиму пшеницю на прогнозованих площах попри відставання в темпах — Висоцький 

  • Станом на 17 вересня в Україні посіяно 340,3 тис. га озимої пшениці.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.