Вчора, 14:02 Сільгосптехніка

Сівалка Väderstad дозволяє збільшити загальну рентабельність вирощування культур приблизно на 10-15% — аграрій

З моменту початку використання сівалки Väderstad Spirit у господарстві ТДВ «Оржицький завод «Райдуга» значно зросла врожайність та ефективність роботи, що збільшило загальну рентабельність вирощування культур приблизно на 10-15%, йдеться в матеріалі на на Traktorist.ua.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«До придбання цієї сівалки, максимальна врожайність пшениці була близько 50 ц/га. Зараз ми досягаємо результатів у 73 ц/га. Це суттєве зростання, яке можна пояснити покращенням якості посіву, дотриманням глибини загортання насіння, а також швидкістю роботи. З цією сівалкою ми обробляємо до 80 гектарів за зміну. Внаслідок цього зменшуються витрати на паливо та скорочується час виконання агротехнічних операцій. Таким чином, у нас сівалка окупилася за один сезон», — розповів Олександр Скиба, агроном господарства ТДВ «Оржицький завод «Райдуга».

До особливостей сівалки Väderstad Spirit для господарств можна віднести швидкість і точність, легкість налаштування та управління, можливість роботи на різних ґрунтах, рівномірну глибину сівби, а також економічну вигоду для аграріїв. За словами Олександра Скиби, використання сівалки Väderstad Spirit дозволяє підприємству ефективно адаптуватися до різних типів ґрунтів та рельєфу.

Читайте також: Сівалка Väderstad має два рекорди із висіву кукурудзи та соняшнику

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.