Сьогодні, 16:05 Сільгосптехніка

Мінекономіки збільшило ще на 50 позицій перелік української техніки, за придбання якої аграріям компенсують 25% від вартості

Перелік української сільгосптехніки та обладнання, вартість яких частково компенсується на рівні 25%, розширили до 11,3 тис. одиниць, повідомило Мінекономіки.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Участь у програмі беруть 126 українських підприємств машинобудування для АПК. Відповідний наказ затвердило Мінекономіки.

«Мінекономіки збільшило ще на 50 позицій перелік української техніки, за придбання якої держава компенсує аграріям 25% від вартості. Аграрії отримають вже понад 150 млн грн компенсації за придбану техніку в межах програми. Завдяки державній підтримці ми прагнемо надати поштовх розвитку українського машинобудування і допомогти нашим виробникам техніки та обладнання стати більш конкурентоздатними на ринку, а аграріям — допомогти на вигідних умовах оновити автопарк», — зазначила Перша віцепрем'єр-міністерка України — Міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Читайте також: В проєкті бюджету на 2025 рік заклали 5 млрд грн для агро: куди спрямують кошти

  • У травні уряд запустив процедуру компенсації вартості розмінування с/г земель, зокрема для фермерів, які це зробили своїм коштом.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.