Сьогодні, 12:08 Олійні

Контінентал завершив обмолот соняшнику з олійністю понад 50%

«Контінентал Фармерз Груп» завершив обмолот соняшнику із загальної площі 13 тис. га з високою олійністю — понад 50% та врожайністю вище планової, повідомили в пресслужбі.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Основні зусилля в агрохолдингу зараз спрямовані на обмолот сої, яку цьогоріч виростили на площі 46,5 тис. га. На збиранні культури задіюють як власну, так і найману техніку.

«З обмолотом кукурудзи ми стартували тільки на кількох масивах, де вологість вже відповідає базовому рівню. Таке пришвидшене дозрівання культури спричинив спекотний і сухий серпень. Однак на більшості полів інтенсивний збір кукурудзи ми плануємо починати у другій половині жовтня. Загалом маємо до обмолоту 28,5 тис. га культури, — розповів операційний директор «Контінентал» Костянтин Шитюк.

Також на полях агрохолдингу триває збір цукрового буряку і картоплі, які в цьому сезоні займають у структурі холдингу 3,2 тис. га й 1,8 тис. га, відповідно.

Як зазначили в компанії, по обох культурах аграрії отримують гарні проміжні результати, сприятлива погода забезпечує достатню вологість ґрунту для якісного збирання з мінімальними пошкодженнями.

Читайте також: В Україні обмолотили майже 80% площ під соняшником

  • Врожайність олійних культур в ТАС-Агро перевищила планові показники на 2024 рік.
  • Врожайність соняшника в ІМК цьогоріч на 60% перевищує середню по Україні.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.