Сьогодні, 09:00 Україна

росія знову вдарила ракетою по цивільному судну в українському порту, є загиблий

7 жовтня під ударом ворожої балістичної ракети опинилось судно OPTIMA під прапором Палау, яке прийшло під завантаження в український порт, повідомив Віцепрем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«На жаль, загинула одна людина. Ще пʼятеро іноземних громадян, членів екіпажу, постраждали. Наразі їм надається медична допомога. Судно тільки зайшло для завантаження. Проте за кілька годин стало мішенню країни-агресора. Важливо, щоб портова інфраструктура була захищена від терору, а вільне й безпечне мореплавство було гарантоване. Маємо і далі посилювати нашу протиповітряну оборону та силою зброї та силою дипломатії притягати ворога до відповідальності», — сказав він.

Кулеба додав, що наслідком таких атак може бути тільки зростання нестабільності в чутливих регіонах світу, які залежать від імпорту продовольства, й неспокою в міжнародних відносинах.

  • Внаслідок удару росіян балістичною ракетою по порту Південний 19 квітня зруйновано 10 резервуарів сінгапурської компанії та знищено понад 10 тис. т рослинної олії.
  • Ввечері 4 липня росіяни вдарили балістичною ракетою по припортовій інфраструктурі Одеської області.
  • 12 вересня росія завдала ракетного удару по судну з українською пшеницею. Воно прямувало до Єгипту.
  • У ніч з 5 на 6 жовтня цивільне судно PARESA під прапором Сент-Кітс і Невіс зазнало пошкоджень під час нічної ракетно-дронової атаки росії поблизу одного з причалів у морському порту Південний.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.