Сьогодні, 12:03 Тваринництво

«Треба на власних результатах аналізувати всі «за» та «проти» вакцинопрофілактики АЧС» — Асоціація Мʼясної галузі (ВИПРАВЛЕНО)

В Асоціації «Мʼясної галузі» вважають, що через загрозу АЧС Україні варто на власних результатах проаналізувати «за» та «проти» вакцинопрофілактики проти хвороби, йдеться у повідомленні пресслужби.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Історія свинарства чітко свідчить, що жодну надзвичайну епізоотичну ситуацію не вдавалося взяти під контроль без жорстких карантинних заходів, які рано чи пізно пом’якшувалися з розробленням відповідних вакцин», — йдеться у повідомленні.

За оцінками асоціації, втрати галузі свинарства України від АЧС у 2024 році можуть скласти 50% поголів’я свиней роком раніше.

Минулого року Асоціація «М’ясної галузі» підтримала ініціативу ТОВ «Центр підвищення ефективності в тваринництві» провести реєстраційні дослідження першої комерційної вакцини проти АЧС і у разі позитивних результатів звертатися через відповідні державні органи про прискорену її реєстрацію в Україні.

Примітка. Новину виправлено в частині, де йшлося про те, що вʼєтнамська вакцина AVAC ASF Live від АЧС відповідає нормативним вимогам Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (ВООЗТ).

Читайте також: Наше свиняче діло. Що чекає галузь найближчим часом?

  • У червні директор AVAC Vietnam — компанії-розробника вакцини проти африканської чуми заявив, що Україна слідом за Румунією подала заявку на реєстрацію вакцини. Вакцина AVAC ASF Live у липні 2023 р. отримала дозвіл на комерційний продаж підприємствам з вирощування.
  • Асоціація «Свинарі України» (АСУ) заявила, що вʼєтнамська вакцина проти АЧС AVAC ASF Live не має доказів безпечності. 

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.