16 жовтня 2024, 11:06, Україна

Кабмін схвалив законопроєкт про примусове відчуження землі для будівництва фортифікацій

Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, який передбачає примусове тимчасове позбавлення права користування земельною ділянкою для будівництва та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд. Про це повідомив постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«Схвалено проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо користування земельними ділянками, необхідними для будівництва та утримання військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд в умовах правового режиму воєнного стану», — йдеться у повідомленні.

Зміни торкнуться Земельного кодексу України, ЗУ «Про правовий режим воєнного стану», «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану».

Вони передбачають: примусове тимчасового позбавлення права користування земельною ділянкою в умовах воєнного стану для будівництва та утримання військових інженерно-технічних i фортифікаційних споруд.

Також передбачається:

  • визначення особливостей примусового тимчасового позбавлення права користування земельною ділянкою, складання акта про примусове тимчасове позбавлення права користування нею
  • порядок прийняття рішення про припинення примусового тимчасового позбавлення права користування земельною ділянкою (або її частиною) aбо про її викуп.

Читайте також: Кернел приєднався до будівництва укріплень в Сумській області

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.