Вчора, 15:07 Україна

Фахівець порадив протруйник для озимих культур пізніх строків сівби

Після довгоочікуваних опадів аграрії намагатимуться провести посів озимих зернових культур, щоб отримати сходи, а надалі — сформовані для входу на перезимівлю посіви. Про особливості вибору фунгіцидного протруйника для посівів пізніх строків сівби розповіли експерти Ukravit.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Зважаючи на зміщені через погодні умови терміни посіву, аграріям необхідно враховувати певні аспекти у виборі фунгіцидного протруйника. По-перше, протруйник не має чинити ретардантної дії на культуру, по-друге — повинен контролювати широкий спектр хвороб, в першу чергу — сажкових, а також кореневих гнилей. Адже не проконтрольовані на стадії насіння види сажки в подальшому негативно позначаться на кількісних та якісних показниках врожайності», — зазначив керівник департаменту агротехнологій компанії Олександр Мигловець.

За даними літньо-осінніх досліджень Ukravit Instiitute, насіннєвий матеріал, який аграрії перевіряли цього сезону, мав значну частку ураження сажковими та іншими хворобами.

Тому для посівів пізніх строків сівби Мигловець рекомендує обрати препарат Лайвіт (протіоконазол, 50 г/л + дифеноконазол, 50 г/л + піраклостробін, 25 г/л).

Лайвіт надійно захистить насіння та молоді рослини від карликової, летючої та твердої сажки,  пліснявіння, септоріозу, борошнистої роси, кореневих і прикореневих гнилей тощо, а також сприятиме формуванню потужної кореневої системи. Важливо, що протруйник не має ретардатної дії, тому оптимально підходить для посівів пізніх термінів сівби.

Читайте також: В трьох областях України завершується посівна озимих культур

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.