23 жовтня 2024, 18:00, Зерно

Україна пропонує Оману створити продовольчий хаб. Ця пропозиція вже звучала від Оману півтора роки тому

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга під час своєї поїздки до Оману запропонував створити в країні продовольчий хаб для української продукції, повідомила пресслужба МЗС.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«Міністр запропонував оманській стороні розглянути можливість створення продовольчого хабу для української продукції та її подальшого просування на ринки держав східної Африки», — йдеться у повідомленні.

У березні 2023 року стало відомо, що Оман пропонує Україні створити на своїй території зерновий або зерново-продовольчий хаб. Про це повідомив спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх.

«Під час мого візиту (на початку березня — прим. ред.) Оман запропонував Україні серйозно розглянути питання створення на території Султанату українського зернового або зерново-продовольчого хабу. Оманська сторона також сказала, що в разі його створення Україна могла б бути абсолютно спокійною щодо регулярних поставок нашого зерна у країни Африканського рогу», — сказав він тоді.

Читайте також: Українські консерви, макарони та цукор для Гани. За які ринки наша агропродукція може поборотися в цій країні. Інтерв’ю з головою аграрного комітету республіки

  • Через зниження врожаю пшениці у Франції Марокко, Алжир і Туніс розглядають можливості її заміни іншим постачальником.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.