Суд зобов’язав Луцький КХП виплатити понад 300 мільйонів гривень боргу

Луцький КХП №2 має виплатити 319 мільйонів гривень боргу. Таке рішення ухвалив Господарський суд Волинської області, задовольнивши позов Держрезерву проти КХП. Засідання суду відбулося 23 лютого.

Про це повідомляє ТРК «Аверс».

«Ми жодних документів на підприємстві не маємо. І не бачимо жодної іншої ситуації, як чинити в цьому випадку. Ця справа з нашого боку немає судового інтересу», — розповів представник Луцького КХП №2 Юрій Ілларіонов.

Зазначимо, що Луцький КХП №2 передали до управління Держрезерву у 2019 році. Наразі Держрезерв стягує борги з підприємства, яке йому належить.

Загалом комбінат має боргів на півмільярда гривень. Поки що невідомо як КХП буде виплачувати новий борг, розміром 319 мільйонів гривень.

Нагадаємо, майно Луцького КХП №2 намагаються продати з 2020 року. Тоді два виробничі цехи виставили на продаж за майже 3 млн грн. Однак торги довелося припинити, оскільки майном розпоряджається Держрезерв, тобто воно захищене від продажу.

Наразі держмайно знову хочуть виставити на продаж. Цим питанням займається колегія суддів Волинського апеляційного суду.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus