Ми будемо експортувати набагато менше агропродукції у 2023 році — нардеп

У 2023 році Україна буде експортувати менше агропродукції. Це пов'язано з небезпекою з боку росії. Всьго цьогоріч планують зібрати 53 млн т зернових та олійних культур, половина врожаю піде на експорт.

Про це на брифінгу в Одесі розповів голова комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду, пише Укрінформ.

«Ми будемо експортувати набагато менше агропродукції у 2023 році. Попри те, що зерновий коридор працює, ми відчуваємо небезпеку від росії, яка фактично блокує Босфор і не дає експортувати нашу продукцію», — зазначив Гайду.

За його словами, Україна за 7 місяців експортувала близько 24 млн т зернових, але минулого маркетингового року ця цифра була у два рази більша.

Нагадаємо, у лютневому звіті експерти USDA не змінили свій попередній прогноз урожаю кукурудзи в Україні у 2022/23 МР — 27,0 млн т. Водночас експорт кукурудзи з України, за даними аналітиків, збільшиться на 2 млн т, до 22,5 млн т (20,5 млн т). Кінцеві залишки —  5,39 млн т.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus