ПАЕК розпочала посівну кампанію на деокупованих територіях Миколаївщини

«‎Південна аграрно-експортна компанія» (ПАЕК) розпочала посівну в Снігурівському районі Миколаївської області, який раніше був в окупації.

Про це повідомляє пресслужба ПАЕК.

Першим посіють коріандр, потім льон, гірчицю і просо. Наразі аграрії працюють на тих полях, які уже встигли підготувати до посівної. На інших збирають ті культури, які через російську агресію та окупацію району так і залишилися необмолоченими.

«В 2021 році, в серпні місяці було посіяно озимий ріпак. Всходи були добрі. Зайшли в зиму. Але 24 лютого росія напала на нас і було окуповано Снігурівський район. Весь 2022 рік ріпак простояв на полі», — розповідає власник компанії Юрій Кормишкін.

Він додав, що росіяни не дозволили збирати врожай, техніку або знищили, або вкрали.

«Компанія в Снігурівському районі обробляла більше 20 тис. га землі. Всі вони були окуповані. Ми понесли збитки на сотні мільйонів гривень», — говорить керівник ПАЕК.

Нагадаємо, попри початок посівної кампанії в Україні, багато аграріїв досі вирішують, які культури будуть сіяти. На вибір впливає три фактори — можливість експорту, доступність добрив та фінансування.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus