Понад 5 тисяч аграріїв змогли отримати кредити в цьому році

У 2023 році понад 5 тисяч аграріїв отримали кредитів на суму 20 млрд 149 млн грн. За програмою «Доступні кредити 5-7-9» видали позик на 11 млрд 54 млн грн.

Про це повідомляє Мінагрополітики.

Під державні гарантії на портфельній основі вдалося залучити 7 млрд 357 млн грн.

Найбільший обсяг кредитів отримали аграрії:

  • Київщини —  6,3 млрд грн,
  • Вінниччини — 2,7 млрд грн,
  • Кіровоградщини — 1,4 млрд грн,
  • Одещини — 1,3 млрд грн,
  • Дніпропетровщини — 1,3 млрд грн.

«Аграрії можуть отримати кредит у розмірі до 90 млн грн. У межах програми «Доступні кредити 5-7-9» кредитування надається під 5–9 % річних, залежно від категорії кредиту та суб’єкта підприємництва. Найбільше кредитів аграріям видали «Креді Агріколь Банк», «ПриватБанк», «Ощадбанк», «ПУМБ», «Прокредит Банк», «Райффайзен Банк», «ОТП Банк», «Укргазбанк», «Укрексімбанк», — зазначили у міністерстві.

На сьогодні за Державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» Фонд розвитку підприємництва (ФРП) уклав угоди про співробітництво з 42 банками. 

Нагадаємо, уряд продовжив надання держпідтримки за програмою «Доступні кредити 5-7-9%», зокрема аграріям, які отримали кредити у рамках проведення посівної кампанії у 2022 році.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus