Мінекономіки пропонує створити держструктуру, яка займатиметься гуманітарним розмінуванням

У Міністерстві економіки пропонують створити державну структуру, яка займатиметься питаннями гуманітарного розмінування в Україні. Це допоможе прискорити розмінування сільгоспземель, що дозволить українським аграріям раніше розпочати їх використання. 

Про це заявила перша віцепрем'єр-міністерка економіки Юлія Свириденко під час зустрічі з послами G7, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«Вже підраховано, скільки необхідно ресурсів, щоб прискорити пріоритетне гуманітарне розмінування земель сільгосппризначення. Ми також бачимо шляхи, як прискорити очищення території від вибухонебезпечних предметів. Але без допомоги партнерів нам не впоратися. Тому ми звертаємося до країн G7, щоб вони надали нам фінансову підтримку та допомогли зі спеціальною технікою та навчанням людей», зазначила Свириденко.

В Україні затвердили план розмінування сільгоспземель

Читати також

Якщо відповідну держструктуру створять, то вона координуватиме гуманітарне розмінування території та буде реалізовувати супутні організаційні задачі, а також матиме наглядову раду, до якої запросили представників країн-партнерів.

Крім того, міністерство запропонувано послам G7 взяти шефство над замінованими  областями України та допомогти звільнити їх від мін та нерозірваних снарядів. 

Нагадаємо, в Херсонській області на розмінованих полях почали посівну.

Виконано за допомогоюDisqus