Крадіжки українського зерна: СБУ оголосила підозру російському топчиновнику

Служба безпеки України повідомила про підозру керівнику «росморрічфлоту» Захарію Джіоєву. Він з початку повномасштабного вторгнення росії забезпечував поромне перекидання російських військ в Україну та вивезення награбованого українського зерна.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«У результаті слідчих дій зібрано доказову базу на керівника федерального агентства морського та річкового транспорту рф (росморрічфлот) Захарія Джіоєва», — йдеться у повідомленні.

Після вибуху на Кримському мосту, Джіоєв віддав розпорядження на встановлення поромної переправи з території рф до українського півострова. росіяни використовували поромні «маршрути» не лише у військових цілях, а й для вивезення награбованого українського зерна до країни-агресора.

З початку війни росія вкрала близько 4 млн т українського зерна — УЗА

Читати також

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Джіоєву про підозру за ч. 5 ст. 27 та ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни). Оскільки фігурант перебуває на території росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України. Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми.

Нагадаємо, країни Великої сімки (G7) розробляють схему боротьби з викраденням українського зерна з окупованих територій. Походження зернової планують перевіряти за допомогою хімічної ідентифікації.

Виконано за допомогоюDisqus