В НІБУЛОНі показали затоплений елеватор на Каховському водосховищі після відходу води (ФОТО)

Філія Зеленодольська НІБУЛОНу після відходу води
Філія Зеленодольська НІБУЛОНу після відходу води
Джерело фото: Новинарня

Зеленодольська філія НІБУЛОНу, ймовірно, не зможе відновити роботу в новому сезоні. Після підриву Каховської ГЕС водосховище обміліло, відвантаження зерна на воду неможливе. До того ж, елеватор пошкоджений російськими снарядами.

Про це в інтерв'ю виданню Новинарня розповів виконувач обов’язків директора філії Олексій Мудрак.

«Можливо, будемо працювати як перевалочна база. А може, не будемо взагалі. Чесно, не можу вам зараз нічого сказати. Поки важко прогнозувати, яким буде цей сезон», — говорить Мудрак.

Філія припинила приймати зерно 24 лютого 2022 року. Зернові рятували, вивозячи їх машинами. Вивозити зерно закінчили лише 1,5 місяці тому.

Читайте також: В НІБУЛОНі прокоментували відео затопленого елеватору після підриву Каховської ГЕС

«До вторгнення у нас за сезон проходило близько 200 тисяч тонн зерна. Це три об’єми елеватора. І ми все грузили баржами. Тут працювало 86 людей. Тепер  менше 40. Шестеро мобілізувалися, інші  звільнилися. Ми ж зараз ніякого прибутку не приносимо. У керівництва ніби немає планів нас ліквідовувати, але як відновлювати роботу  не ясно. Але дуже хотілося б. Бо в нас більшість працівників  це люди з прилеглих сіл. Цей термінал давав їм роботу», — додав Олексій Мудрак.

Виконано за допомогоюDisqus