Астарта розпочала збір пшениці і ріпака

Підприємства агропромхолдингу Астарта приступили до збору пшениці та ріпаку. Першими жнивувати вийшли аграрії Полтавщини. Компанії Західного регіону почнуть збір нового врожаю в середині липня. 

Про це повідомляє пресслужба агрохолдингу.

Загалом цього року Астарта планує зібрати ранні зернові з площі майже 57 тис. га, у тому числі озиму пшеницю  з 43 тис. га.

«Ми розпочали вже другі жнива під час повномасштабної війни. Незважаючи на існуючі виклики: більше 400 мобілізованих працівників, серйозне подорожчання виробничих ресурсів, робота у режимі постійних повітряних тривог, вірогідність накладання жнивних періодів озимих ріпаку та пшениці,  ми якісно і своєчасно підготувалися до збору врожаю. Провели ремонти, готова необхідна кількість сільгосптехніки, маємо добрий стан посівів і хороший потенціал врожайності. І, найголовніше, люди  маємо збережені і добре підготовлені колективи», — зазначив директор з сільськогосподарського виробництва Вадим Скрипник.

Компанії вдалося реалізувати практично весь врожай минулого року, елеватори повністю готові до прийому нового врожаю. Ці процеси супроводжуються впровадженням цифрових продуктів AgriChain, у тому числі нового модуля AgriChain Logistics, який спрямований на автоматизацію та ефективне управління усіма процесами.  

Читайте також: Полтавщина намолотила перші 500 тонн зерна нового врожаю

Під час цьогорічної збиральної кампанії в Астарті планують впровадити погодинну диспетчеризацію вивезення продукції з поля до місць зберігання через систему нарядів. Це дозволить уникати черг, простоїв, збільшити оборотність авто та вибрати оптимальний маршрут.

Нагадаємо, українські аграрії намолотили перший мільйон тонн зерна.

Виконано за допомогоюDisqus