росія знищила в Ізмаїльському порту 13 тисяч тонн зерна, призначені для Єгипту та Румунії

13 тис. т зерна знищила росія в результаті атаки шахідів на порт Ізмаїл. Пошкоджень зазнали одразу кілька приватних зернових терміналів та складів, вантажна інфраструктура. Агропродукція призначалася для Єгипту та Румунії.

Про це повідомив Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

«Лише за цю ніч на 15% була знижена експортна потужність порту Ізмаїл, до цього був порт Рені і 35 тис. тонн знищеного там зерна. Сьогодні вже 8 за рахунком атака на портову інфраструктуру після виходу росії з Зернової ініціативи. Загалом за місяць атак на порти знищенно 270 тис. тонн зерна», — написав Кубраков.

Читайте також: Філія НІБУЛОНу постраждала внаслідок атаки росіян 23 серпня

Він додав, що не допустити більших руйнувань — це задача не лише України, а й світу. Потужні системи захисту для наших портів — це те, що може зламати плани росіян.

Як повідомлялося раніше, вночі 23 серпня росіяни три години атакували Одещину, внаслідок чого спалахнула пожежа та були пошкоджені зерносховища.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus