Правоохоронці підозрюють ексдиректора дослідного господарства НААН в заволодінні пшеницею на 23 млн гривень

31 серпня 2023 року НАБУ і САП повідомили колишньому директору ДП «ДГ «Проскурівка» Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла Національної академії аграрних наук України та директору приватного підприємства про підозру у заволодінні сільгосппродукцією державного підприємства на суму близько 22,9 млн грн.

Про це йдеться у повідомленні НАБУ.

За даними слідства, у період з липня по серпень 2018 року вказані особи заволоділи зерном пшениці озимої та ярої загальною вагою понад 5 тис. т, яка була власністю ДП. Згодом збіжжя вивезли на елеватори з метою реалізації.

«Для приховування злочину підозрювані уклали фіктивні договори, за якими ДП нібито передало зерно пшениці озимої та ярої загальною вагою понад 5 тис. тонн  приватному підприємству на зберігання. Відповідно до висновку судово-економічної експертизи вартість зерна, яким заволоділи співучасники злочину, становить близько 22,9 млн грн», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Правоохоронці викрили нардепа, який «продавав» землі НААН

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Нагадаємо, Служба безпеки України провела обшук у президента НААН Ярослава Гадзала. Його підозрюють в махінаціях з землею.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus