Ціни на кукурудзу у світі продовжують падати і вже досягли трирічного мінімуму — Bloomberg

Світові ціни на кукурудзу продовжують падати і досягнули трирічного мінімуму через очікування, що американські фермери зберуть рекордний врожай цього сезону.

Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з даними Міністерства сільського господарства США, зібраний урожай кукурудзи в США складе понад 386 млн т, що перевищує прогнози аналітиків і попередній рекорд 2016 року в 15,148 млрд. бушелів.

Чиказька кукурудза з поставкою в грудні подешевшала на 1% до 4,63 $/бу, раніше її ціна опускалася до 4,61 $/бу, що є найнижчим показником з 29 грудня 2020 року.

«Достатня пропозиція в найбільшому світовому виробнику означає, що тепер увага зміщується на майбутній урожай в ключовому виробнику Бразилії, а також на світовий попит на американську кукурудзу», — йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Після атаки росії на вантажне судно в порту Південний ціни на українську кукурудзу знизилися на 10-15$ — аналітики

За словами аналітика Farm Futures Жаклін Холланд, будь-які позитивні новини щодо використання кукурудзи в США матимуть велике значення для підтримки цін на кукурудзу протягом наступного місяця.

За прогнозами експертів USDA, врожай кукурудзи в Україні у 2023/24 МР складе 29,5 млн т (+1,5 млн т). Оцінка експорту зросла на 0,5 млн т — 20 млн т, кінцеві запаси можуть зрости на 1 млн т до 6,43 млн т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus