Україна готова виконати декілька вимог польських перевізників — Дмитрасевич

Україна готова виконати декілька вимог польських перевізників, які з 6 листопада блокують пункти пропуску на кордоні з Україною.

Про це на всеукраїнській фаховій конференції ЗЕРНО І ПЕРЕРОБКА: РОЗВИТОК ПОПРИ ВІЙНУ розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич.

Він зазначив, що Україна готова виконати деякі вимоги польських перевізників, а саме: відкрити на виїзд для пустих вантажівок пункти пропуску Дорогуськ та Краківець та виділити під них окрему чергу, а також виділити окремі фізичні дороги для пустих вантажівок.

Також від повідомив, що вчора (22 листопада) проходила координаційна платформа з Єврокомією, на якій сторони вкотре наголосили, що гуманітарні вантажі та пальне мають без проблем перетинати кордон. Однак вже є інформація, що ця умова не виконується і це є приводом для заборони цього протесту.

«Ми до кінця цього тижня чекаємо позицію від Єврокомісії стосовно цього протесту, бо ми розуміємо, що є адекватні і зрозумілі вимоги польських протестувальників, які можна задовільнити», — сказав Дмитрасевич.

Посадовець додав, що ймовірність того, що протягом найближчих тижнів ця ситуація буде вичерпана, невелика

Виконано за допомогоюDisqus