Блокада західного кордону: польські перевізники мають намір заблокувати вже пʼятий пункт пропуску

За непідтвердженою інформацією польські протестувальники мають наміри поширити блокування кордону також на пункт пропуску «Нижанковичі — Мальховіце».

Про це повідомила Державна митна служба України.

Там електронна черга з вантажних автомобілів на виїзд з України зросла з 1300 до 2000 автомобілів.

Також продовжується страйк польських перевізників перед пунктом пропуску «Дорогуск». Наразі стало відомо, що протестувальники ймовірно отримали погодження на проведення страйку від Департаменту транспорту Міністерства інфраструктури Польщі до 1 лютого 2024 року.

Читайте також: Україна готова виконати декілька вимог польських перевізників — Дмитрасевич 

До того ж, посол України в Польщі Василь Зварич повідомив про смерть ще одного українського водія вантажівки, яка була заблокована на українсько-польському кордоні.

«У зв’язку із смертю, на превеликий жаль, уже другого українського водія, який керував українським вантажним автомобілем, та перебував у черзі, спричиненій страйком польських перевізників перед пунктом пропуску Корчова, Посольство в терміновому порядку звернулося з черговою офіційною нотою до Міністерства закордонних справ Польщі, вимагаючи розблокувати рух вантажних транспортних засобів. Відповідні сигнали доведені також до Міністерства внутрішніх справ і адміністрації Польщі», — зауважив Зварич.

Нагадаємо, 23 листопада на території Польщі на дорозі перед пунктом пропуску «Медика» (Польща), суміжному з українським пунктом пропуску «Шегині», було заблоковано рух вантажівок.

Виконано за допомогоюDisqus