СБУ викрила організаторів схеми, які переправляли ухилянтів за кордон, використовуючи бронь одного із агрохолдингів

СБУ викрила організаторів та учасників міжрегіональної схеми незаконного переправлення «ухилянтів» через державний кордон України, які робили своїх «клієнтів» працівниками агрохолдингу. Обвинувальні акти направлені до суду.

Про це повідомляє УСБУ в Рівненській області.

«Досудовим слідством встановлено, що до схеми причетні жителі Рівненської, Тернопільської та Одеської областей, які шукали своїх клієнтів через розміщення оголошень щодо пасажирських перевезень. Коли «ухилянт» потрапляв на гачок, йому розповідали про деталі та необхідні документи, які потрібні для оформлення безперешкодного пропуску через державний кордон України», — йдеться у повідомленні.

Як зазначили в СБУ, використовуючи бронь одного з агрохолдингів, що постачає зернову продукцію за кордон, організаторам вдавалося оформляти «ухилянтам» безперешкодний проїзд через державний кордон нібито для заключення зовнішньо-економічного контракту з постачання зерна.

Вартість їхніх послуг становила $6 тис. з одного «клієнта».

Співробітники СБУ затримали одного із організаторів «на гарячому» під час передачі необхідних документів замовнику.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скеровані обвинувальні акти щодо вказаних осіб у вчинені злочинів, передбачених:

  • ч. 2 ст. 332 КК України — незаконне переправлення осіб через державний кордон України;
  • ч. 3 ст. 358 КК України — підробка документів за попередньою змовою групою осіб.
Виконано за допомогоюDisqus