Польська митниця відмовляється пломбувати вантажівки з українським зерном, які йдуть транзитом

Польські митники відмовляються пломбувати вантажівки з українським зерном, які рухаються транзитом через Польщу в інші країни.

Про це повідомив віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Вже сьогодні (12 лютого, — прим. ред.) машини з таким товаром (із зерном — прим. ред.), які пройшли митне оформлення на українській митниці та на польській митниці, польські митники не випускають і кажуть, що не повісять пломби», — розповів Балін.

Він нагадав, що під час митного оформлення вантажівки, які прямують транзитом, мають бути опломбовані для того, щоб товар гарантовано проїхав територією Польщі.

За словами Баліна, польські митники відмовляються ставити пломби у зв'язку з тим, що страйкарі на кордоні можуть знову їх зірвати та пошкодити товар.

Читайте також: В Польщі фермери заблокували завод, на який надходила українська продукція та розширили блокаду кордону 

Як повідомлялося раніше, поліція Польщі з’ясовує подробиці інциденту, який стався в неділю, 11 лютого, перед кордоном з Україною в Дорогуську. За даними відомства, фермери, які протестували неподалік, зупинили три українські вантажівки та висипали з них зерно на дорогу.

Заступник міністра економіки України — Торговий представник України Тарас Качка відреагував на подію, зазначивши, що брак реакції з боку польської влади на знищені вантажі призведе до сильнішої ксенофобії та політичного насильства. 

Виконано за допомогоюDisqus