Польські фермери розпочали протест на кордоні з Литвою

Протест польських фермерів на кордоні з Литвою
Джерело фото: Воєводська поліція в Білостоку

Польські фермери протестують біля зони обслуговування пасажирів на національній дорозі S61 біля кордону з Литвою. Анонсованого блокування маршруту не відбулося. На місці також з'явилися представники литовського уряду.

Про це пише RFM24.

На пункті пропуску близько 30-40 фермерів, тракторів немає. На місці присутні співробітники Державної податкової адміністрації, які, як і щодня, перевіряють вантажівки з Литви.

Кореспондент видання повідомив, що трафік вантажівок на цьому пункті пропуску сьогодні удвічі менший, ніж зазвичай. З литовського боку за ситуацією стежать заступник міністра внутрішніх справ, литовський консул, головний комендант литовської поліції та головний комендант прикордонної охорони.

Читайте також: Литовський уряд відреагував на намір поляків заблокувати кордон через українське зерно

Мета цієї акції — перевірка польськими фермерами усіх транспортних засобів, які ймовірно перевозитимуть українське зерно чи іншу сільськогосподарську продукцію, оскільки вони вважають, що агропродукція з України потрапляє на внутрішній ринок Польщі через Литву.

Міністерство сільського господарства Литви відкинуло звинувачення, ніби через країну до Польщі експортується  транзитне українське зерно під виглядом литовського.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus