Китай імпортував великі обʼєми зерна з України та США, скориставшись зниженням цін

Китай придбав понад 20 вантажів фуражного зерна на міжнародному ринку за останні два тижні, скориставшись зниженням цін до найнижчого рівня за понад три роки.

Про це пише Bloomberg.

Країна забезпечила поставки кукурудзи, сорго та ячменю від постачальників, включаючи Україну та США, за словами людей, знайомих з трансакціями. Обсяг закупок становить понад 1,2 млн т зерна.

Ажіотаж покупок відбувся на тлі зростання цін у Китаї, а базові ф’ючерси на кукурудзу в Чикаго впали до найнижчого рівня з 2020 року, обтяжені великими поставками від провідних експортерів Бразилії та США. Збільшення розриву між місцевим і міжнародним ринками зробило покупки привабливими.

«Поставки включали щонайменше 10 вантажів української кукурудзи, в основному для доставки з березня по травень, щонайменше п'ять вантажів американського сорго та шість партій ячменю різного походження для аналогічної доставки», — пише видання, посилаючись на джерела.

Читайте також: Експерт пояснив, чому Китай збільшив імпорт американської пшениці

Ціни в Китаї зросли, оскільки Пекін активізував накопичення зерна для державних резервів, щоб підтримати ринок напередодні посіву нового врожаю. Це протистояло слабкому попиту на фуражне зерно з боку тваринницької промисловості, де свинарі зазнають збитків.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus