Будемо сподіватися, що потреби в такому рішенні не буде — Сєкерський про заборону транзиту української агропродукції

У польському уряді сподіваються, що потреби в зупинці транзиту агропродукції з України не буде.

Про це журналістам у Брюсселі сказав міністр сільського господарства Польщі Чеслав Сєкерський, пише Радіо Свобода.

«Наші переговори з представниками українського уряду йшли в цьому напрямку і це були пропозиції з української сторони, що, згідно з тим фактом, мовляв, що 95% торгівлі і потік зерна йде через морський канал і річку Дунай, що це фактично виконання останніх домовленостей… тож транзит повинен припинитися до нуля. Будемо сподіватися, що потреби в такому рішенні не буде», — зазначив урядовець.

Він зазначив, що заборонивши транзит в односторонньому порядку, можна отримати зустрічну дзеркальну реакцію з українського боку.

Читайте також: Місячний транзит української агропродукції через Польщу дорівнює денному обсягу експорту через морські порти — Сольський

«Ми також повинні пам’ятати, що торгівля йде в обох напрямках. Польща також є експортером молочних продуктів, тому інша сторона може вжити заходів у відповідь. Тому тут виступили і польські виробники та переробники молока», — сказав Сєкерський.

Як повідомлялося, 20 березня представники аграрних організацій та міністр сільського господарства Польщі підписали угодуОдин із пунктів передбачає, що міністр сільського господарства має звернутися до прем’єр-міністра Дональда Туска з проханням призупинити транзит сільськогосподарської продукції з України, на яку поширюється ембарго, через територію Польщі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus