Власник компанії Три ведмеді придбав збитковий завод заморожених продуктів у Польщі

З кінця минулого року власник компанії «Три ведмеді» отримав контроль над польською Nordis, яка володіє заводом заморожених продуктів. 

Про це пише Forbes.ua.

У вересні 2023 року у польського заводу з виробництва напівфабрикатів і морозива Nordis змінився менеджмент, свідчать дані реєстру Міністерства юстиції Польщі. Новим власником підприємства став засновник компанії «Три ведмеді» Дмитро Ушмаєв. До наглядової ради Nordis увійшов директор українського виробника Андрій Тищенко.

«Ми дійсно придбали завод Nordis у Польщі», — підтвердив Forbes Дмитро Ушмаєв

Видання зазначає, що у власності Nordis — завод на заході країни у 53 км від Німеччини і складські приміщення. Компанія виробляє понад 100 видів морозива і напівфабрикатів. Також Nordis має свою дистрибуційну мережу у 19 містах Польщі. Попередній власник і CEO Nordis — Славомір Янковський, свідчить польський реєстр прав власності.

«Для нас вихід за кордон — логічний крок, адже європейський ринок достатньо розвинутий і продовжує зростати», — каже Ушмаєв. 

За його словами, головна мета — розвивати Nordis на польському ринку. Ушмаєв планує, що український і польський бізнеси обмінюватимуться досвідом роботи. Морозива і напівфабрикатів Nordis поки що не буде в Україні, запевняє Ушмаєв. Водночас він розраховує експортувати польську продукцію до європейських країн. 

У планах нового власника — збільшити потужність заводу. Зараз вона складає половину від українського виробництва, уточнив Ушмаєв.

«Однак за потенціалом Nordis подібний до «Трьох ведмедів». На заводі працює менше 100 людей на площі 30 000 кв. м», — зазначає Ушмаєв.

Ушмаєв не розкриває вартість угоди, посилаючись на NDA. Українські аналітики розходяться в оцінках. 

Угоду можна оцінити у $8–10 млн, каже керівник аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращій. 

«Враховуючи, що це збиткова компанія, то найімовірніше це була special situation», — вважає керуючий партнер інвесткомпанії BrightOne Capital Роман Іванюк.

Він оцінює угоду у €20–25 млн за мінусом боргу, який складає приблизно €10-15 млн.

Нагадаємо, АМКУ надав дозвіл МХП на створення підприємства в Саудівській Аравії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus