Аграрії з постраждалих регіонів можуть отримати 8 тис. грн субсидії на гектар землі. ДАР почне приймати заявки з травня

З 1 травня Державний аграрний реєстр прийматиме заявки на бюджетну субсидію на оброблювані угіддя для аграріїв з деокупованих територій та територій, на яких завершені бойові дії, повідомляє Мінагрополітики.

Кошти у розмірі 8 тис. грн на 1 га надаватимуться аграріям, які мають у власності або користуванні до 120 га земель.

Як зазначили у міністерстві, до деокупованих територій та територій, на яких завершено бойові дії, належать території можливих бойових дій; активних бойових дій (для яких визначена дата завершення бойових дій); активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси (для яких визначена дата завершення бойових дій). 

Допомогу зможуть отримати фермери окремих районів Донецької, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей. Райони визначено згідно з наказом Мінреінтеграції від 22 грудня 2022 року №309

Заявки прийматимуться в Державному аграрному реєстрі до 30 червня 2024 року.

Читайте також: Майже третина сільгоспземель на Харківщині цьогоріч залишиться незасіяною — ОВА

  • Кабінет міністрів оголосив про збільшення фонду компенсації фермерам за розмінування сільгоспземель з 2 до 3 млрд грн.
  • У березні Україна отримала позику обсягом $230 млн від Уряду Японії в рамках проєкту Світового банку ARISE. Він має на меті підтримку доступу аграріїв до фінансування та покращення доступу малих господарств до фінансування через гранти. 
Виконано за допомогоюDisqus