Варшава не зупиняла переговорів з Києвом з аграрних питань — посол України в Польщі

Варшава не зупиняла переговорів з Києвом з аграрних питань, переговори тривають на всіх рівнях, про це в коментарі Укрінформу заявив посол України в Польщі Василь Зварич.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Йдеться не про зупинку переговорів, адже розмови тривають і далі на всіх рівнях, в тому числі на рівні посольства. З відомих нам обʼєктивних причин просто виникла потреба перенести термін зустрічі міністрів сільського господарства України і Польщі на пізніше, коли з українського боку буде визначено офіційну особу Міністерства аграрної політики для участі в такій зустрічі. Але хочу запевнити, що інтерес до продовження зустрічей на рівні профільних міністерств із залученням асоціацій фермерів двох країн залишається високим, і такий діалог є ефективним», — зазначив Зварич.

Контекст. Заступник міністра сільського господарства та розвитку села Польщі Міхал Колодзейчак в інтерв’ю виданню «Dziennik Gazeta Prawna» заявив, що переговори з Києвом були перервані, тому що «ми не будемо вести переговори з людьми, яких звинувачують у корупції».
  • 23 квітня НАБУ вручило міністру агрополітики Миколі Сольському підозру у заволодінні державною землею. За даними слідства, до складу злочинної групи на чолі з топпосадовцем входили службові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів, так звані куратори.
  • Пізніше стало відомо, що підозру у справі про заволодіння державною землею вручили також заступнику міністра агрополітики Маркіяну Дмитрасевичу. Сторона обвинувачення вважає, що він своїми діями впливав на інших учасників схеми, щоб приховати документ, який підтверджує право постійного користування двох держпідприємств на Сумщині.
Виконано за допомогоюDisqus