24 січня 2022, 17:10, Україна

«Роздати всім зброю та оборонятися з кожного вікна» — Ставніцер назвав план ТІС на випадок агресії РФ

Більшість представників бізнесу переважно відмовчуються, якщо мова йде за вторгнення на територію України чи наслідки війни для економіки.

Про це пише «Економічна правда».

Повідомляється, що загалом підприємства налаштовані дбати про безпеку колег та продовжувати працювати аби підтримувати економіку країни, але є представники бізнесу, які налаштовані рішучіше.

За словами співвласника та СЕО порту ТІС, партнер інвестиційної компанії SD Capital Андрія Ставніцера, в компанії є один із розроблених планів на такий випадок. Згідно з ним, перетворити їхні об’єкти інфраструктури на груди металобрухту. Проте потім буде складно оживити це підприємство, а тому цього б не хотілося робити.

«Щодо співробітників, то план — роздати всім зброю та оборонятися з кожного вікна», — каже він.

Він каже, якщо мова йде про інвестиції, фандрейзинг, то виникає питання, що буде з військовою агресією. Для бізнесу важлива підтримка міжнародних фінансових організацій, які можуть інвестиціями показати, що вони вірять в Україну.

За словами засновника DroneUA Валерія Яковенка, основне завдання полягає в тому, щоб не зупиняти поточну діяльність. Адже зараз триває активна підготовка до сільськогосподарського сезону і від правильної підготовки залежить ефективність бізнесу кожного українського аграрія.

«Ми опрацьовуємо різні ланцюжки поставок, логістики, комунікацій, щоб визначити найслабші ланки. Намагаємося знизити ризики і збільшивши обсяги закупівель. Водночас ми оновлюємо комунікацію з нашими колегами із силових відомств, щоб за необхідності надати максимальний рівень технічної підтримки», — каже Валерій Яковенко.

Він додає, що їхнє основне завдання — забезпечити безпеку кожного спеціаліста та переконатися, що персональних ризиків для колег немає для злагодженої роботи та підтримки України.

«Як і у 2014 році, ми докладатимемо максимум зусиль, щоб технології, які надає наше підприємство, були спрямовані на усунення загроз, а наше технічне обладнання на балансі волонтерів, силових відомств та Міністерства оборони обслуговувалося і максимально швидко поверталося до ладу», — каже він.

Нагадаємо, нардеп розповів, чого чекати сектору АПК у 2022 році. Низка викликів спричинить непростий рік для українських аграріїв, а саме — дорогий природній газ, запровадження Європою нульової ставки для харчових продуктів, дорогі добрива та пальне тощо.