16 лютого 2022, 15:57, Україна

Депутати представлять бізнесу законопроєкт про запровадження ставки ПДВ 0% на продукти харчування

Завтра, 17 лютого 2022 року, Торгово-промислова палата України спільно з народними депутатами України збирає лідерів та експертів агропродовольчої галузі для дискусії щодо спільного бачення подальших кроків представників влади та бізнесу.

Про це пише AgroPolit.com з посиланням на організаторів події.

Повідомляється, що під час круглого столу презентують законопроєкт про запровадження нульової ставки ПДВ для продуктів харчування.

Тема заходу: «Збереження конкурентоспроможності української агропродовольчої продукції в умовах запровадження на території ЄС нульової ставки ПДВ на харчові продукти з 1 липня 2022 року». «Круглий стіл» відбудеться 17 лютого о 15.00 у Торгово-промисловій палаті України (м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33, зала «Колізей»).

За словами організаторів, мета «круглого столу» — почути думки аграріїв, виробників харчових продуктів та експертів, з урахуванням досвіду ЄС проаналізувати законодавчу ініціативу депутатської групи «Партія «За майбутнє» № 7023 про зниження до 0% ПДВ на продукти харчування в Україні.

«Ми ініціюємо зараз проведення великого національного круглого столу, в місті Києві у четвер. Ідея така: обговорити сам законопроект — всі його плюси і можливі мінуси. Крім того, на зустрічі ми ще раз пройдемося по висновках і рекомендаціях, які ми отримали у регіонах від науковців, податкових фахівці та виробничників», — зазначив один з ініціаторів заходу, народний депутат Іван Чайківський.

За його словами, було багато різної критики щодо ініціативи, бо нардепи технічно не конкретизували в законопроекті, які саме продукти харчування мають підпадати під 0% ПДВ. Під час події це уточниться, бо ще багато спеціалістів думають, що запровадження нульового ПДВ, в тому числі й на сировину, наприклад, на експортну кукурудзу.

«Ми ж хочемо 0% ПДВ запровадити на сировину, яка безпосередньо виробляється і переробляється в Україні, з якої роблять продукти харчування», — каже Іван Чайківський.

Нардеп додав, що нульова ставка ПДВ має бути на всі продукти харчування, які стоять на полицях магазинів, проте про спиртні напої чи напої з малим вмістом алкоголю мова не йде.

Серед ключових спікерів події:

До участі запрошуються: представники аграрного бізнесу, підприємці, науковці, експерти в галузі аграрного та податкового права, народні депутати України, представники органів державної влади.
Контактний телефон для додаткової інформації та акредитації ЗМІ: (050) 381 04 33 Анна Козачок, дирекція корпоративних комунікацій ТПП України.

Нагадаємо, до ВРУ подали законопроєкт про нульову ставку ПДВ на продукти харчування.