18 лютого 2022, 10:40, Україна

Risoil може стати найшвидшим та найглибоководнішим терміналом — Хаджишвілі

Компанія RISOIL планує вже в травні добудувати пірс, зведення якого йде по графіку. Наступного сезону компанія планує стати одним із найшвидших і глибоководніших терміналів в країні.

Про це повідомив засновник та директор компанії RISOIL Шота Хаджишвілі в інтерв’ю для Latifundist в YouTube.

За його словами, компанія хоче зайняти нішу найглибшого терміналу в Україні. Очікується, що термінал матиме глибину 15 м та можливість завантажувати судно класу Panamax за добу.

«Двосторонній пірс дозволить завантажувати два судна класу Panamax обсягами 30 тис. т кожен, або один — на 60 тис. т», — каже Шота Хаджишвілі.

Він додає, що проєкт пірсу розраховано на 18 м. Коли АМПУ надасть дозволи та заглиблювати акваторію далі, тоді термінал зможе приймати до 120 тис. т. Тоді місткість терміналу дозволить завантажувати і олійні, і зернові. Повідомляється, що на пірсі залишилися монтажні роботи з встановлення обладнання.

«Ми знаходимося в процесі проектування потужностей зі зберігання на 120 тис. т, за які плануємо взятися після відкриття пірсу. Все йде поетапно», — підсумував Шота Хаджишвілі.

За його словами, з 2016 року Risoil розширив термінал з 80 тис. м3 до 300 тис. м3, або 220 тис. т обсягу для зберігання агропродукції.

Нагадаємо, RISOIL планує збільшити земельний банк до 15 тис. га. Нині компанія має близько 3-4 тис. га землі, але поставила на меті збільшили свій земельний банк до 10-15 тис. га.