RISOIL планує збільшити земельний банк до 15 тис. га — Хаджишвілі

Шота Хаджішвілі, співзасновник та директор компанії RISOIL
Шота Хаджішвілі, співзасновник та директор компанії RISOIL
Джерело фото: Latifundist.com

Компанія RISOIL з відкриттям ринку землі вирішила у 2022 році нарощувати земельний банк.

Про це повідомив засновник та директор компанії RISOIL Шота Хаджишвілі в інтерв’ю для Latifundist в YouTube.

За його словами, нині компанія має близько 3-4 тис. га землі, але поставила на меті збільшили свій земельний банк до 10-15 тис. га.

«Взагалі агробізнес був цікавий нам і раніше. Земля — це завжди перспективно. А з відкриттям ринку землі вирішили розвивати цей напрям», — каже Шота Хаджишвілі.

Він додає, що зараз — Одещина буде в пріоритеті. Відтак, спочатку купуватимуть землі в Одеській області, а надалі — ймовірно розглядатимуть пропозиції з сусідніх областей.

Шота Хаджишвілі каже, що ціна за га коливається в діапазоні від €1-3 тис. — залежно від регіону, близькості до необхідної інфраструктури, складів або наявності можливості підключення полів до поливу.

«Ми не купуємо меблеву чи взуттєву фабрику, а йдемо в близький нам агробізнес, залишаючись в одному ланцюжку. Адже все життя працюємо з агропродукцією», — акцентує він.

За його словами, для купівлі сільськогосподарської землі компанія має дирекцію з розвитку, яка займається пошуком продавців, які виставляють землю на продаж.

Нагадаємо, на цьому пленарному тижні Верховна Рада України планує розглянути три важливі аграрні законопроєкти.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus