26 травня 2022, 11:42, Світ

Ветеринарні служби на польському кордоні запрацювали в цілодобовому режимі

Польща на пунктах пропуску «Ягодин-Дорогуск‎» та «Краковець-Корчева‎» запровадила‎ цілодобовий режим роботи ветеринарних служб. 

Про це розповіла в. о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко під час онлайн зустрічі на Trend&Hedge Club.

За її словами, протягом наступних декількох місяців з польської сторони буде збільшено штат ветеринарних інспекторів на всіх пунктах пропуску — як залізничних, так і наземних. 

«‎Цілодобовий режим роботи наших польських колег дасть можливість збільшити кількість оформлення вантажів на польсько-українському кордоні», — зауважила Ольга Шевченко.

Водночас, що стосується залізничних переходів, то за словами пані Шевченко, на сьогодні є певні послаблення, а саме: у випадку, якщо всі вагони з зерном в потязі оформлені як «‎один відправник — один отримувач», він оформлюється єдиним внутрішнім документом на переміщення. Тобто кожен вагон оформлювати окремо не потрібно.  ‎  

«‎За інформацією польської сторони, якщо раніше вони оформлювали 150 вантажів за день, то зараз ця кількість сягає близько 300 вантажів. Тобто майже у 2 рази», — акцентувала ‎в. о. голови Держпродспоживслужби.

Читайте також: «‎Суворий експорт 2022: як під час війни продати українське зерно та запобігти продовольчій катастрофі у світі?».‎ 

Вона додає, що єдине нарікання стосовно перетину кордону — це нерівномірність перевезення зерна та кормів залізницею через кордон з Польщею у нічний час — вантажі майже не йдуть. Ольга Шевченко висловила надію, що логістичні питання вирішаться найближчим часом. 

Нагадаємо, що між Україною та Польщею підписані домовленості про експорт українського зерна.