24 серпня 2022, 16:39, Світ

Єгипет продовжує закуповувати пшеницю без оголошення міжнародних тендерів — Reuters

Єгипет закупив 240 тис. т російської пшениці у понеділок 22 серпня, продовжуючи нещодавню тенденцію до закупівель без оголошення міжнародних тендерів.

Про це йдеться у заяві управління Єгипту з постачання товарів (GASC), пише Reuters.

GASC придбав шість вантажів по 40 тис. т кожен на основі вартості та фрахту з оплатою через 180 днів. 

«‎Шість вантажів буде відправлено в наступні періоди: з 20 вересня до 10 жовтня, з 11 жовтня до 30 жовтня та з 21 жовтня до 10 листопада»‎, — відмітили в міністерстві.

Міністерство не розкрило ні ціни, ні постачальника, але трейдери заявили, що, на їхню думку, пшениця була продана торговою компанією GTCS за ціною $368 за тонну, що приблизно на 8% нижче за її останню покупку в липні.

Читайте також: «‎ТОП-10 країн виробників пшениці в 2021/22 МР»‎ 

«Держава закупила близько 1,8 млн т імпортної пшениці з початку нового фінансового року за допомогою тендерів та прямих закупівель‎»‎, — повідомили виданню в GASC.

Відмічається, що стратегічних запасів пшениці в Єгипті вистачить на сім місяців, що на один місяць більше ніж його звичайний цільовий показник у шість місяців.

Джерела Reuters запевнили, що подальші прямі покупки все ще можуть бути зроблені, оскільки переговори продовжуються.

Нагадаємо, у неділю, 21 серпня, уряд Індії повідомляв, що країна має достатні запаси зерна пшениці, тому не планує імпортувати зерно. Водночас міністр постачання Єгипту Алі Мосельхі у понеділок заявив, що угода про купівлю пшениці в Індії все ще діє, попри нещодавні обмеження на експорт з Індії. Хоча і дотепер незрозуміло, коли зерно буде відвантажено.