Індія не буде імпортувати пшеницю — Reuters

Пшениця
Пшениця
Джерело фото: Latifundist.com

У неділю, 21 серпня, уряд Індії повідомив, що країна має достатні запаси зерна пшениці, тому не планує імпортувати зерно. Про це повідомляє Reuters.

З такою заявою уряду довелося виступити після того, як внутрішні ціни на пшеницю підскочили до рекордних 24,45 рупій ($306/т) у п'ятницю. На фоні цього, деякі ЗМІ, посилаючись на трейдерів, повідомили, що Нью-Делі планує імпортувати пшеницю.

У свою чергу Вloomberg пише, що індійська влада очікує у цьому році врожай на рівні 107 млн т. Тоді як у лютому заявляли про 111 млн т. Та і це досить оптимістичні прогнози, адже за оцінками трейдерів та борошномелів врожай може становити 98-102 млн т.

Ознаки того, що високого врожаю пшениці не буде, спонукали уряд обмежити експорт у середині травня. За даними Food Corp. of India, у серпні державні резерви скоротилися до найнижчого рівня за останні 14 років, тоді як інфляція споживчої пшениці становить близько 12%.

За інформацією Вloomberg, саме загрозливий дефіцит і зростання цін змусили органи влади готуватися до закупівлі пшениці за кордоном. Джерела, знайомі з цим питанням, які побажали залишитися невідомими, оскільки переговори є закритими, повідомили, що урядові чиновники обговорюють — чи зменшити або скасувати 40% імпортне мито на пшеницю, щоб допомогти борошномелам у деяких регіонах імпортувати зерно.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus