21 березня 2023, 20:05, Україна

Кабмін призначив нового очільника Укрзалізниці

Кабінет міністрів України за поданням Наглядової Ради строком на 2 роки призначив головою правління АТ «Укрзалізниця» Євгена Лященка. Він змінив на посаді Олександра Камишіна.

Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

До цього Лященко займав посаду члена правління залізниці і відповідав за фінансовий блок питань у компанії.

«Зазначу, що за останній рік, рік повномасштабного російського вторгнення, за безпосередньої участі Євгена Лященка було запроваджено низку фактично революційних змін на УЗ. Перш за все це перехід на прямі контакти з виробниками енергоресурсів: нафтопродуктів, електроенергії, газу. Ці рішення сукупно заощадили для держави мільярди гривень. Також важливим здобутком стало перенесення виплат за двома випусками єврооблігацій на загальну суму 895 мільйонів доларів», — написав Кубраков.

Зазначимо, що Лященка призначили членом правління УЗ у жовтні 2021 року. 

З 2012 року Лященко був фінансовим директором Медіа Група Україна. З 1 липня 2014 року і до 2019 року він був  директором холдингу, який був частиною медіабізнесу групи SCM Ріната Ахметова.

Нагадаємо, Верховна Рада України призначила колишнього очільника Укрзалізниці Олександра Камишіна міністром стратегічних галузей промисловості.