Олександра Камишіна призначили міністром стратегічних галузей промисловості

Верховна Рада України призначила очільника Укрзалізниці Олександра Камишіна міністром стратегічних галузей промисловості. За це проголосували 312 депутатів.

Про це повідомляє LIGA.net.

Раніше цю посаду обіймав Павло Рябікін. ВР ухвалила рішення про його відставку 20 березня.

Зазначимо, що Мінстратегпром займається:

  • адаптацією законодавства України до законодавства ЄС,
  • забезпеченням функціонування системи сертифікації продукції в оборонно-промисловому комплексі згідно зі стандартами НАТО,
  • участь в організації проведення державних та інших випробувань озброєння і військової техніки,
  • сприяння залученню вітчизняних та іноземних інвестицій у розвиток стратегічних галузей промисловості,
  • координація космічної діяльності в Україні та під юрисдикцією України поза її межами.

Довідка. Олександр Камишін працював в KPMG на посаді аудитора (2006-2008), у фонді Dragon Capital та генеральним директором KMZ Industries (2009-2012). З 2012 р. до 2019 р. Олександр був менеджером з інвестицій SCM та членом Наглядової ради Portinvest. 

Нагадаємо, що Наглядова рада «Укрзалізниці» (УЗ) запропонувала новим тимчасово виконуючим обов’язки голови правління УЗ після звільнення Івана Юрика призначати Олександра Камишіна.

У серпні 2021 року Кабмін призначив Олександра Камишіна новим в.о. голови правління Укрзалізниці. У жовтні його призначили головою товариства. 3 березня 2023 року Камишіна призначили позаштатним радником президента України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus