28 квітня 2023, 12:06, Світ

Молочний сектор Польщі може багато втратити від заборони імпорту з України — профільна асоціація

Польська молочна палата виступила проти заборони на імпорт молока та молочних продуктів з України.

Про це повідомляє RMF FM.

«Ми вимагаємо вилучення цих продуктів з національного регулювання і звертаємося до єврокомісара Януша Войцеховського, щоб Європейська комісія не включала молоко до списку із забороною на імпорт з України», — заявила директор Польської молочної палати та віцепрезидент міжнародної організації COPA-COGECA Агнешка Малішевська.

За її словами, ці заборони приносять більше шкоди, ніж користі, і насправді є дуже невигідними. Вона запевняє, що польський молочний сектор може багато втратити від заборони імпорту з України.

Україна може застосувати дзеркальні обмеження до польських молочних продуктів. Польща експортує в Україну набагато більше молочної продукції, ніж імпортує.

Читайте також: Польща в 5 разів більше експортувала в Україну молочних продуктів, аніж ми до неї імпортували — Вадим Чагаровський

У першому кварталі Польща експортувала в Україну молочних продуктів на $50 млн, а імпорт склав лише $4,8 млн.

Малішевська додала, що уряд глухий до цієї інформації і взагалі не консультувався з галуззю щодо заборони. 

Нагадаємо, Болгарія, Польща, Румунія, Словаччина та Угорщина просять Єврокомісію заборонити імпорт української соняшникової олії, борошна, меду, цукру, м'яких фруктів, яєць, м'яса, молока та молочних продуктів.