П’ять держав ЄС пропонують розширити список заборонених до імпорту українських товарів

Болгарія, Польща, Румунія, Словаччина та Угорщина направили до Єврокомісії листа, в якому запропонували розширити список заборонених до імпорту сільгосптоварів з України.

Про це пише видання PAP, яке ознайомилось зі змістом листа.

«Ми пропонуємо розширити сферу застосування також на соняшникову олію, борошно, мед, цукор, м'які фрукти, яйця, м'ясо, молоко та молочні продукти», — йдеться в листі.

Також міністри сільського господарства цих п'яти країн просять продовжити заборону на імпорт після закінчення режиму скасування мит на товари з України, що відбудеться в червні 2023 року.

Міністри зазначили, що новий пакет допомоги для європейських фермерів, які постраждали від напливу українського зерна, необхідно призначити найближчим часом.

«Ми закликаємо до якнайшвидшого завершення робіт та негайного впровадження пакету. Забезпечення суворого санітарного контролю та контролю якості імпорту з України має бути постійно пріоритетним», — йдеться у заяві.

Нагадаємо, Польща може змінити перелік української сільгосппродукції, ввезення якої заборонила 15 квітня.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus