25 вересня 2023, 17:13, Елеватори

На Львівщині відкрили борошномельний комплекс і другу чергу елеватора

Нове борошномельне підприємство «Самбір Млин» відкрили у Львівської області. Млин перероблятиме 60-65 тонн пшениці на добу та вироблятиме 50 тонн борошна різних сортів.

Про це повідомляє видання Lviv.media.

Також на підприємстві виготовлятимуть висівки, які можна буде споживати, або ж використовувати у кормах для тварин. 

Борошномельний комплекс у Самборі — це наступний етап розвитку елеваторних потужностей ТОВ «Самбірський елеватор», який загалом включає будівництво зернового елеватора, борошномельного підприємства — млина, та лінії з виготовлення паливної гранули. Будувати підприємство почали в кінці грудня 2022 року. 

Читайте також: Новий борошномельний комплекс ВІЛІЇ може переробляти до 150 тонн пшениці на добу

Для будівництва другої черги елеватора та для будівництва млина були залучені власні кошти та гроші з держаних програм. Компанія скористалася програмою «Доступні кредити 5-7-9%» для переробних підприємств і виграла грант на купівлю виробничого обладнання.

«За ці кошти ми придбали навантажувач, поставили другі ваги, купили лабораторне обладнання. Ця підтримка нам дуже суттєво допомагає і дає можливість створити додаткові робочі місця і збільшити виплати податків для підтримки держави у такий важкий час»,— розповів директор Самбірського елеватору Тарас Панахид.

Підприємство на 80% автоматизоване, щоб його обслуговувати знадобиться два десятки людей.

Борошно виходитиме на внутрішній ринок під торговою маркою «Самбір Млин». Наразі готують сертифікацію для подальшого можливого експорту.

Нагадаємо, уряд вдосконалив умови підтримки деокупованих та переробних підприємств за програмою «Доступні кредити 5-7-9».