Новий борошномельний комплекс ВІЛІЇ може переробляти до 150 тонн пшениці на добу

Новий млин «Волинь-Зерно-Продукт» (входить до групи компаній ТМ «Вілія») зможе переробляти від 120 до 150 тонн пшениці на добу.

Про це йдеться в матеріалі «Новий млин Волинь-зерно-продукт — потужний гравець борошномельної сфери» на Elevatorist.com.

Як пояснили експерти, потужність підприємства залежить від якості сировини та від запитів на певний склад борошна.

Борошномельний комплекс розрахований виключно на переробку пшениці. Для формування партій сировини в складі млина обладнали три силоси по 5 тис. т пшениці кожна, і чотири хопери по 400 т.

«В них ми розміщуємо зерно відповідно до якості сировини, щоб надалі сформувати борошномельну партію», —  розповів технолог підприємства Дмитро Сторожук.

Роботу над проєктом почали ще до пандемії, а саме будівництво почали ще у 2021 році. У грудні того року забили перші палі для фундаменту. Борошномельне обладнання обрали від швейцарського виробника Buhler. На підприємстві кажуть, що використання цього швейцарського виробника, — крок вперед для борошномелів.

Читайте також: НІБУЛОН збудує елеватор та млин в Ізмаїльському порту

Зазвичай подібні проєкти монтують швейцарські фахівці Buhler, але через проблему безпеки вони не змогли приїхати в Україну. Тому обладнання монтували та запускали силами команд «Бюлер Україна» та «Волинь-зерно-продукт» під дистанційним наглядом head-офісу Buhler.

Нагадаємо, будівництво цього млина завершилося наприкінці червня 2023 року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus