1 травня 2024, 14:02, Україна

Наша стратегічна ціль залишається незмінною. В Кернел розповіли про зміни в роботі програми Open Agribusiness під час війни

З початком війни через низку причин проєкт агрохолдингу «Кернел» Open Agribusiness змінив свою логіку, компанія почала рухатись трохи в іншому напрямку. Фінансування, яке було видане на той час, частково пролонгували — особливо аграріям, які постраждали від військової агресії, розповів в інтервʼю для Latifundist.com комерційний директор «Кернел Трейд» в Україні Олександр Головін

«У 2019-2020 МР ми профінансували аграріїв на $100 млн, у 2020-2021 МР  — на $125 млн.  У 2021-2022 МР таргетували вже $150 млн, але фактично встигли видати $75 млн. Це був постійний розвиток. Фінансуючи фермерів в межах 50% вартості продукції, ми отримували можливість додатково закуповувати зерно в обсягах 0,9-1 млн т», — зазначив Головін.

За його словами, компанія надає аграріям масу додаткових речей — агротехнологічний консалтинг, добрива, насіння та ЗЗР — за цінами «Кернел». Також є навчальні програми для агрономів, інженерів — як власних, так і партнерських.

Станом на лютий 2022 року в системі було 160 тис. га земель. Приблизно ця цифра залишається і сьогодні, попри війну. Близько 35 тис. га опинилась під окупацією, частина — постраждала від бойових дій та замінована.

«Але в цілому я не бачу в аграріїв бажання відмовлятися від співробітництва в межах Open Agribusiness. Незмінною залишається і наша стратегічна ціль — залучити до проєкту партнерів з сукупним земельним банком в 500 тис. га.

Читайте також: Названо результати впровадження ERP-системи Microsoft в Кернел-Трейд