Названо результати впровадження ERP-системи Microsoft в Кернел-Трейд

Сьогодні усі співробітники «Кернел-Трейд» працюють в єдиному інформаційному середовищі Microsoft Dynamics NAV 2018 із системою документообігу KernelEDocs на базі SharePoint.

Ця ERP-система допомагає ефективно управляти процесами закупівель та продажів, забезпечувати співробітників різних рівнів необхідною інформацією в онлайн режимі за допомогою BI звітності, при цьому вирішуючи одночасно завдання управлінського та бухгалтерського обліку.

Про це повідомляє спеціалізована ІТ-консалтингова компанія Clarity Ukraine.

Загальна кількість користувачів «Кернел», які тією чи іншою мірою працюють в системі перевищує 700 співробітників.

Підготовка до впровадження цього проєкту почалася на початку 2018 року. На той момент компанія майже 15 років використовувала та розвивала одну з попередніх версій системи. Основними передумовами переходу на нову ERP-систему було бажання мати сучасний інструмент обліку і контролю діяльності компанії.

Вибір був зроблений на користь нової версії Dynamics NAV, на той час — Microsoft Dynamics NAV 2018. Основна причина — найкраще співвідношення «вартість/якість» та схожість нової версії до старої у функціоналі, архітектурі та інтерфейсі користувача, що мало заощадити час на навчанні великої кількості персоналу «Кернел».

Для виконання проєкту обрали команду фахівців з Dynamics NAV, які наразі є ключовими консультантами та тім-лідами в Clarity Ukraine.

Серед основних здобутків, які отримав «Кернел» після впровадження Dynamics NAV:

  • Скорочення термінів підготовки фінансової звітності в середньому на 5 днів.
  • Скорочення витрат на проведення аудиту фінансової звітності внаслідок впроваджених контролів в системі.
  • Мінімізація фінансових, податкових та репутаційних ризиків за допомогою централізованої перевірки контрагентів. Удвічі скоротилася кількість кейсів підписання угод із ризикованими контрагентами.
  • Можливість управляти ліквідністю, планувати cashflow.
  • Швидкість та прозорість оформлення закупівель у постачальників зерна, в середньому, пришвидшилась у 3 рази.
  • Можливість вести облік угод трейдингу та контролювати виконання договорів.
  • Планування та облік усіх товарних витрат. До впровадження ERP Dynamics NAV 2018 20% певних витрат не потрапляли автоматично до обліку і планування.
  • Можливість будувати фінансову-аналітичну звітність онлайн у вбудованій BI-системі.

«Цей проєкт, здається, відноситься до тих, що на початку можуть викликати тривогу через свій масштаб і складність, але, виконавши його, ви відчуваєте гордість. У процесі реалізації виникали моменти, коли я сумнівалася у термінах проєкту або в його складових, але зараз я можу сказати, що з правильною підготовкою, завдяки високому професійному рівню і залученню вмотивованих співробітників та партнерів, такі проєкти завершуються успішно. Я вдячна всій нашій команді та партнерам, які віддали багато енергії цій надзвичайно важливій для компанії діяльності» ­ коментує Анастасія Усачова, членкиня Наглядової Ради Kernel (на час впровадження CFO групи). 

Нащадком системи Dynamics NAV є «хмарна» Dynamics 365 Business Central. Зараз «Кернел» почав низку проєктів по запуску Business Central у своїх закордонних представництвах. Першим таким вдалим запуском стало представництво у Швейцарії. 

У майбутньому планується також поступовий перехід з Dynamics NAV на Business Central у «Кернел Трейд».

«Кернел» ставить найвищі вимоги до всього — і до роботи підрядників, і до власної команди. Такого за 20 років у ERP-проєктах я майже не зустрічала. Це вражає, зважаючи на розміри загальної проєктної команди, яка на певних етапах сягала близько 40 консультантів і розробників. Ми пишаємось цією співпрацею, довірою та взаємною повагою яка склалася між нами протягом тривалого проєкту. Понад усе нас драйвить долученість до глобального бізнесу, чиї етичні принципи та вектори розвитку мотивують та надихають. Наразі ми завершили проєкт впровадження Business Central у швейцарській дочірній компанії Kernel, та плануємо подальші проєкти для аграрного гіганта України», — коментує співпрацю Таїсія Бондар, CEO Clarity Ukraine.

Нагадаємо, делістинг «Кернела» з Варшавської біржі призупинено через позов міноритаріїв.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus