2 травня 2024, 19:01, Україна

Укрзалізниця припиняє роботу електронної системи, яку вантажовласники використовували з 2011 року

До єдиного цифрового вікна для роботи клієнтів з вантажних перевезень «е.Портал УЗ-Карго» вже приєдналося близько 2 тис. замовників послуг та 5 тис. користувачів. З 1 липня Укрзалізниця припиняє роботу системи «АС Клієнт УЗ», яка використовувалася вантажовласниками з 2011 року дотепер, йдеться в повідомленні пресслужби товариства.

Як зазначили в компанії, «е.Портал УЗ-Карго» — більш сучасна та зручна альтернатива програмного продукту «АС Клієнт УЗ». Тут користувачі мають доступ до електронних сервісів для організації перевезень вантажів, можуть отримувати інші послуги, пов’язані з ними, а також інформацію про події та зміни.

В «е.Портал УЗ-Карго» буде доступна спрощена процедура укладання різних типів договорів, погодження замовлень на перевезення та інші супутні послуги, обміну електронними документами та даними щодо послуг з організації перевезень, у тому числі при вирішенні спірних питань.

«Окрім цього, «е.Портал УЗ-Карго» має сучасні засоби захисту інформації від несанкціонованих втручань у роботу системи та інших спроб зламу. При цьому АТ «Укрзалізниця» постійно проводить роботу з удосконалення роботи системи, і в подальшому нові електронні сервіси, пов’язані з вантажними перевезеннями, будуть розміщуватися в системі «е.Портал УЗ-Карго», — йдеться у повідомленні.

Інші сервіси, зокрема АРМ Вантажовідправника, і робота у власних системах користувачів послуг через сервер модуля узгодження будуть працювати й надалі.

Читайте також: Укрзалізниця створила новий цифровий сервіс для вантажовласників

  • «Укрзалізниця» у квітні перевезла в експортному сполученні 2,204 млн т зернових вантажів.
  • З 9 квітня «Укрзалізниця» змінила план формування поїздів для перевезень вантажів до Молдови.