Укрзалізниця у квітні перевезла на експорт понад 2 млн т зерна

«Укрзалізниця» у квітні перевезла в експортному сполученні 2,204 млн т зернових вантажів, повідомляє Rail.insider.

«При цьому в напрямку портів транспортовано 1,903 млн т, або 86,3%. Через західні прикордонні переходи перевезли 301,3 тис. т (13,7%)», — йдеться у повідомленні.

Загалом з початку квітня на залізничній мережі України було навантажено майже 2,384 млн т зернових. Порівняно з показником квітня 2023 р. спостерігається збільшення на 32,9%, або 590 тис. т. Частка зерна в загальному навантаженні на мережі «Укрзалізниці» у квітні становить 21,6%.

Обсяг середньодобового навантаження зернових у квітні склав 107,9 тис. т. Найбільше в поточному місяці було навантажено 20 квітня — 124,1 тис. т.

Читайте також: Обсяг вантажних перевезень Укрзалізниці росте третій місяць поспіль, у березні — найбільший з початку війни

  • 10 квітня росіяни завдали удару з тимчасово окупованого Криму по транспортно-логістичній інфраструктурі Одеської області. Під час атаки постраждали двоє залізничників Одеської залізниці, вони з пораненнями і травмами були госпіталізовані.
  • Укрзалізниця ввела першу конвенцію по станції Чорноморськ після російської атаки з 11 по 13 квітня для всіх вантажів та всіх одержувачів. Згодом обмеження на перевезення вантажів до станції Чорноморськ продовжили до 17 квітня. Третя конвенція вводилась на період з 18 по 22 квітня до станцій Чорноморськ-Порт і Чорноморськ-Порт-експорт.
Виконано за допомогоюDisqus