8 травня 2024, 10:05, Україна

Уряд виділив 168 млн гривень на утримання аміакопроводу Тольятті-Одеса

Кабінет Міністрів виділив Фонду держмайна 168 млн грн на утримання аміакопроводу Тольятті-Одеса в належному стані. Про це повідомило Мінекономіки.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Ці кошти дозволять своєчасно виконувати регламентні роботи на об’єкті, що важливо для запобігання надзвичайних ситуацій техногенного характеру. Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні 7 травня 2024 року.

«Виділені кошти дозволять підприємству утримувати аміакопровід в належному стані, що важливо для забезпечення безпеки населення, яке мешкає поруч. Окрім того, частина коштів буде спрямована на зарплату працівників держпідприємства, яке не працює сьогодні за основним напрямком діяльності з об’єктивних обставин», — зазначив заступник Міністра економіки Ігор Фоменко.

Аміакопровід Тольятті-Одеса, роботу якого вимагала відновити росія в рамках зернової угоди, наразі непрацездатний.

  • 5 червня 2023 року голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що росіяни обстріляли аміакопровід. Тоді, за його словами, стався витік 134 т аміаку.
  • 6 червня близько 17:45 росія завдала повторних ударів по аміакопроводу в Куп'янському районі Харківської області.
  • Пізніше міністерство оборони росії звинуватило в пошкодженні аміакопроводу Україну, заявивши, що його підірвала «українська диверсійна група».