На Харківщині внаслідок російських обстрілів пошкоджено аміакопровід (ДОПОВНЕНО)

У Куп‘янському районі Харківської області ввечері 5 червня російські військові обстрілами пошкодили трубопровід з аміаком.

Про це повідомив очільник Харківської обладміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, внаслідок ударів відбулася розгерметизація трубопроводу. В області розгорнули штаб із ліквідації наслідків ситуації.

Читайте також: росія знайшла альтернативу аміакопроводу Тольятті-Одеса

Пізніше стало відомо, що аміакопровід був пошкоджений неподалік Масютівки, повідомив Суспільному Харків директор обласного департаменту цивільного захисту Іван Сокол.

«Об'єми витоку нині встановлюють. Загалом, це може бути до 134 т аміаку. Хмару може рознести на відстань до 2,5 кілометрів. Село розташоване на лінії зіткнення, нині напрямок вітру — у бік тимчасово окупованих територій. Станом на 22:30 загрози для населених пунктів, підконтрольних Україні, немає», — розповів Іван Сокол.

Під час брифінгу 6 червня керівник Харківської обладміністрації Олег Синєгубов повідомив, що стався витік 134 т аміаку, пише Суспільне Харків.

«Спрацювали запобіжні клапани зворотного тиску. Зупинили порив та витік аміаку на ділянці 2,3 км. Оптимістично для нас щодо розвитку ситуації. За нашими підрахунками, стався витік 134 тонн аміаку», — сказав Синєгубов.

За його словами, загрози жителям району немає. Вимірювання аміаку у повітрі показало у найближчих населених пунктах, у Масютівці: 7 мг на м кубічний, до 10 мг — це норма.

«Якщо брати Куп'янськ, то там нульові показники. Життю та здоров'ю людей нічого не загрожують. Не виключаємо повторних спроб обстрілу цього трубопроводу. Можемо очкувати від ворога все що завгодно», — додав керівник ОВА.

Зазначимо, що через Куп'янський район проходить аміакопровод Тольятті-Одеса. Наразі він не працює і через це росія не погоджує інспекції суден «зернового коридору», які йдуть до Південного.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus