росія звинуватила Україну у пошкодженні аміакопроводу Тольятті-Одеса. Як це вплине на зернову угоду

Міністерство оборони росії заявило, що «українська диверсійна група» підірвала ділянку аміакопроводу Тольятті-Одеса в ніч на понеділок біля села Масютівка Харківської області. Село знаходиться в Куп'янському районі на лінії фронту між українськими та російськими військами.

Про це пише Reuters.

«За словами Києва та москви, трубопровід, який використовувався для транспортування аміачних добрив з росії через Україну та може мати центральне значення для майбутньої чорноморської угоди про зерно, був пошкоджений, що потенційно ускладнить переговори навколо угоди», — пише видання.

В міноборони рф заявили, що «внаслідок цього теракту є постраждалі серед мирного населення».

5 червня голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що росіяни обстріяли аміакопровід. Тоді, за його словами, стався витік 134 т аміаку.

Читайте також: росія відмовилася вести переговори з приводу відновлення роботи аміакопроводу — Васьков

6 червня близько 17:45 росія завдала повторних ударів по аміакопроводу в Куп'янському районі Харківської області.

російські агентства з посиланням на компанію-оператора повідомляють, що російська ділянка газопроводу безпечна і під контролем.

«російська частина аміакопроводу, що належить «Трансамміаку», надійно відрізана від української частини і знаходиться в безпечному та працездатному стані під постійним контролем», — йдеться в повідомленні пресслужби компанії.

Зазначимо, що через Куп'янський район проходить аміакопровод Тольятті-Одеса. Наразі він не працює і через це росія не погоджує інспекції суден «зернового коридору», які йдуть до Південного.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus